sunnuntai 13. marraskuuta 2011

And glad that you are my dad, the bravest man of all

Kuten varmaan jokainen tietää, tänään on isänpäivä.  Mä muistan miten aina pienempänä se oli kauheen iso juttu. Leivottiin kakku ja kutsuttiin ukki ja mummi ja mummo ja kahviteltiin ja laulettiin ja juteltiin ja se oli aikamoinen spektaakkeli. Nyt vaan ihmisiä on poissa, mummo ja ukki ja siskokin muualla, ei enää isoa tapahtumaa. Silti se tuntu paljon paremmalta, rauhalliselta kun hiivin aamulla keittiöön, keitin kahvit, menin isän viereen, halasin ja kuiskasin hiljaa "onnea iskä, oot paras". Se vain jotenkin riitti. Nyt on oppinut arvostamaan isää, en mä tietäisi mitä mä tekisin ilman sitä.

Kahvien jälkeen mentiin äitin ja mummin kanssa hautausmaalle vierailemaan. Se oli ensimmäinen kerta kun kävin ukin haudalla hautajaisten jälkeen. Mä en vaan ollut ennen vielä valmis. En mä halua muistaa ukkia hautakiveä tuijottaen, ei siellä loppujen lopuksi ole mitään tärkeää enää. Ei siellä ole enää sielua. Ajatella, kohta on kulunut jo puoli vuotta, itseasiassa keskiviikkona tarkalleen. Mulla on ihan kauhea ikävä.

Sit käytiin isäniskän haudalla. Mä vihaan sitä, että mä en ikinä oo saanu tilaisuutta tutustuu tähän mun toiseen ukkiin, se kun kuoli syöpään sillon kun isä oli about kakstoistavuotias. Ei se oo reiluu. Enmä ikinä ois selvinny sellasesta, että menettää isän noin nuorena. Eihän siitä jää melkein mitään muistoa. Ja kaikesta päätellen mitä mä oon isältä ja mummolta kuullu, mä oon menettäny jotain tärkeää.

Onnea isät ja ukit.

2 kommenttia:

  1. Samoja ajatuksia hautausmaasta täälläkin. Kävin mie joo tuossa joku aika sitten laittamassa haudan kauniiseen syyskuntoon ja tulee sinne jouluna kynttilä vietyä, mut siis...äh. Sehän on vaan kivi. Ei muuta. Ei se ns. anna minulle mitään, ei herätä mitään kummempia tunteita. Ihmisen kuori sinne vain on haudattu, ihminen itsessään elää minun ajatuksissani ja hetkissä, kulkee mukana minussa eikä siinä kivessä ja paikassa (joilla ei ollut mitään tekemistä sen ihmisen kanssa hänen eläessään).

    VastaaPoista
  2. just näin oikeesti !

    VastaaPoista