maanantai 5. maaliskuuta 2012

Onnellista elämää, humalassa selällään

Jau, tänää on siis ollu jenssipäivä. Lähettiin aamulla autolla mummin ja mutsin kaa ja hoideltii parit asiat ja käytiin vierailuilla.
Ekana käytii ukin veljen ja sen vaimon luona. Mää jotenkin vaan rakastan käydä niitten luona. Ukin veljen ääntä kuunnellessa vaan tulee tuttu ja turvallinen olo. Ja se on niin taiteellinenkin, se soitti nuorempana viuluu ja laulo ja sit se on ihan uskomattoman hianoi taului maalannu, esim. Pankakoskee, ruunaan koskia yms. Ja se näyttääkin vaa niin paljo ukilta. Itku pääsi kun muisteltiin sitä. Surullista tosin on että sillä on alzheimerin tauti eli muisti vaa huononee ja huononee ja näkö on myös nykysin tosi huono. Jännää silti oli, että se esim muisti mun toisen nimen, sen ja ukin kommelluksia lapsuusvuosilta sun muuta. Ihmismieli on jännä. Ikävä on kyllä ukkikultaa. Kohta melkein vuosi kulunut.
Tokana sit käytiin ukin siskon ja sen miehen luona. Sekin on huonossa kunnossa. Se sai halvauksen puoltoista vuotta sitten eli liikkuminen huonoa ja muisti lyhyt ja huono. Eikä sen miehestä oo siitä huolta pitämään, se kun on ollu toispuoleishalvaantunu niin pitkään kun mä jaksan muistaa. Surullista miten ihmiset menee noin huonoon kuntoon. Itkettää.
Mut ettei tää ihan masentuneeks menis tää meininki nii jatketaa.
Kyläilyjen jälkeen mummi ja mutsi heitti mut keskustaan ja lähti himaan. Sit tuli noi yhet apinat ja lähettii kauppoihin. Ei tullu kyllä ostettua yhtään mitään (köyhä lukiolainen yhy), paitsi tietty viinaa, minkä tosin vaa maksoin koska oon viel ite pentu, yhyhy. Tällä kyseisellä aineella sit terästettiin arnoldsilta ostetut fruitiet ja juotii ne ja hilpastiin vaimokkeen kämpille ja täällä ollaa vielki, nyt jatsei alottelemas(: huomen sit himaa ja hiuksii värjäileen!

2 kommenttia: